sâmbătă, 9 septembrie 2017

Curse ilegale in Ploiesti -Septembrie 2017. S-a terminat.

 S-a mai terminat o chestie relativ interesantă în Ploiești 😐

08.09.2017 în Ploiești, parcul Municipal din zona Vest. Am fost acolo! Împreună cu jumătate dintre tinerii din oraș dealtfel. Ca în fiecare vineri de ceva timp încoace, băieții cu hobby-uri care țin de motoare, cai putere și adrenalină au venit să își etaleze bijuteriile (sau cazanele, depinde care cum și în ce fel). 
  
 Un mic scenariu de Teriyaki Boyz (după o lună în Vaslui) de la Ploiești. Presupun că ați început să prindeți ideea. Destul de multă lume într-un loc cu o stradă curată și numai bună de lăsat urme de cauciucuri. 
  

Evenimentele in ordine cronologică


 În jur de ora 23-24:00 s-a umplut parcarea parcului municipal. Previzibil, dealtfel, având în vedere că de multe ori înainte (din câte am auzit) a fost cel puțin la fel. Distracția și adrenalina lipsesc (aproape) cu desăvârșire din Ploiești, așa că orice eveniment din asta e magnet pentru tineret. 
  
 Pe la 24:00 au început treburile mai serioase, ca în fiecare vineri. Frumos a fost când a trecut un echipaj de poliție. Au trecut, au văzut au plecat. Destul de dubios, nu? Noi am zis că nu este. După evenimentul ăsta nimeni nu a plecat pe nicăieri și băieții au continuat ca și cum nu s-ar fi întâmplat. 
 O decizie proastă, având în vedere că în vreo juma de oră de la treaba asta s-a întâmplat o intervenție mai ceva ca'n filmele cu spărgători și mafie. 

 Cam tot ce e vede până în spate la ultimele faruri xenon sunt mașinile M.A.I.-ului (Poliție, Crimă organizată, Jandarmerie). 

 Relativă (panică?) generală, când vezi așa ceva. Toată lumea a palmat semințele (cu care țeseam și eu un covor de toată frumusețea, ca un taranete adevărat) și a cam luat-o ușor către mașini.  
 Agenții au coborât și au luat actele TUTUROR persoanelor prezente la control. Nu am avut posibilitatea de a părăsi parcarea până la finalizarea verificărilor. Care au fost destul de amănunțite 
 (la prima verificare a actelor mi-au verificat mașina și portbagajul, iar la cea de a doua au verificat doar buletinul, când am ieșit din parcare). 
  
 Am fost printre primii care au ieșit, nu am avut accesul facilitat pe drumul obișnuit ci am fost obligat împreună cu alți șoferi să mergem pe undeva pe câmp (???), drumul fiind blocat de autospeciale. 
  
 Gata distracția. Câțiva agenți sub acoperire i-au filmat pe băieți când se dădeau cu mașinuțele iar oamenii legii s-au dus la sigur, după numerele mașinilor. S-a lăsat cu multe vizite la secție și cu ceva taloane suspendate. 
 Din păcate și un prieten de-ai mei a fost (filmat când participa?). Se pare că permisele le-au fost reținute șoferilor participanți fără dovadă (pentru cele 15 zile) și se va începe un proces (probabil penal) ale cărui urmări încă nu le cunoaștem. 
  

Se putea altfel!

 De aceste curse se știa ! Deja era un lucru destul de bine cunocut în Ploiești (http://ph-online.ro/eveniment/item/88435-liniuțe-seara-de-seara-la-parcul-municipal-vest-din-ploiești). 

 Până acum nu  a avut loc nici un eveniment nefericit conex cu aceste  așa-zise curse, deci din asta reiese că persoanele participante au fost de bun simț (într-o oarecare măsură) și au păstrat o limită. 
 Ca să fericim pe toată lumea, s-ar fi putut organiza ceva licit, o data la 2 weekend-uri, cu poliție, medici și pompieri prezenți. Un eveniment ce ar mai fi dat culoare unui oraș și așa mult prea gri, plin de noxe și toxic. Dar astea sunt basme deja. E mult mai simplu să începi procese împotriva unor oameni oarecare care poate erau acolo pentru prima dată și au dorit să încerce pentru adrenalină... 

Întâmplare ... Sau nu?

 Acum, câteva observații proprii. Întâi doresc să specific că este a 2-a oară când vin la aceste "curse (ca spectator, evident). Și am observat ceva ( și cu ochii mei, dar și din auzite). Persoana care "organiza" aceste curse (care dădea startul mașinilor) a fost absentă de data asta. Asta e destul de neobișnuit, având în vedere că dățile trecute era acolo fără întârziere. 
  
 O fi o simplă coincidența... O fi. 
 Sau poate cine trebuia a știut că nu e de venit vinerea asta. Și au rămas doar fraierii, care trebuie să plătească cu propriile permise și în cel mai rău caz caziere pentru ce au făcut alții înaintea lor. 
  
 Nasol.  Voi reveni cu noi informații cât de curând. 
  
 *Posibil ca evenimentele să nu se fi întâmplat chiar fix între orele specificate mai sus (+/-1 oră) 

6 comentarii:

 1. Referitor la ultima parte ...asa zisi organizatori vezi ca au familii copii de crescut/intretinut si servicii la tura.
  Asa ca hai sa nu improscam aiurea cu noroi si daca tot o arzi "gangsta" ei s-au expus de vreo 15 ani incoa si la parc si ori unde se faceau ilegalitatile astea monstruoase.
  Ii gasesti la sala si daca vrei detalii extra vb cu ei.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Tot ceea ce am scris am scris ca o observatie. Nu cunosc nume sau persoane, nu am informatii despre organizatori sau despre cine sunt si ce fac. Nu cred ca am acuzat pe nimeni, doar am observat un fapt. NU am lezat nici o persoana, este un articol strict informativ referitor la ce s-a intamplat aseara.

   Ștergere
 2. Intalnirile de genul am inceput acum 2 ani cu grupul #sectantibmw prahova. Nu ne adunam sa facem liniutze sau burnuri. Doar intlniri sa vedem masinile sa cooperam in mecanica si sa ajungem sa fim o gasca de masinisti. Dupa a2a intalnire deja toti cu motoare 1.6 cu cazane au inceput sa o dea in burnuri si liniutze. Am avertizat de N ori sa nu facem deastea. Tocmai de asta nu mai vin eu si mai multi pt ca deja sa facut tiganie desi nu era asta scopul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bine de stiut, informatiile pe care le voi mai afla pe parcurs le voi posta intr-un articol ulterior. Multumesc pentru lamurire.

   Ștergere
 3. interesant... n am mai bagat un Ploiesti' de calitate de ceva ani ... parca 2009 când se rupea la fabrica acolo liniutzele...

  RăspundețiȘtergere
 4. Tot unii dintre voi au sifonat si s-au ascuns la loc caldut de data asta.

  RăspundețiȘtergere