marți, 1 noiembrie 2016

De ce ne certam?

  Conștientizăm, discutăm .


1. Cauzele: 

  
 În general, aici putem înșira un trilion de motive, bune sau de toată jena. Dar câteva dintre ele sunt omniprezente. 
 1. Lipsa de comunicare. 
 2.Înțelegerea eronată a mesajului. De tipul:
 "Iubi, hai cu mine la sală" 
 "AI ZIS CĂ SUNT GRASĂ ȘI VREI DESPĂRȚIRE?!" 
 Fără o confirmare a mesajului din partea emițătorului, de tipul :"Vrei să spui că sunt grasă sau dorești să îmi transmiți altceva?" 

 3.Lipsă de interes asupra dorințelor celuilalt împreună cu necomunicarea acestui fapt. 
 "Te rog să nu calci în rahatu ăla de acolo" *calcă în rahat* "De ce dracu ai călcat în rahat te-am rugat să nu faci asta...etc". Dacă ești genu asta de om, măcar spune'i celuilalt "Nene, eu o să calc în rahat indiferent de ce vrei tu, nu îți mai bate capul, pls!" 
 În cazul ăsta e posibil totuși să fie rost de ceartă și fără a doua parte, dar măcar dacă îi spui îl scapi de'un stres, știe să nu își mai bată capul cu mii de explicații și motive despre de ce e rău să calci în rahat, ceea ce este foarte ok, având în vedere că gandirea'i atât de scumpă azi (cred, că altfel nu îmi dau seama din ce motiv a devenit atât de rară...) 

 4.O porcărie făcută d'ampulea. Te'ai izbit cu capu de-o piatră când ai intrat în apă la mare. Evident că ești cretin și meriți să fie bătut mult penis de tine dacă ai reușit cumva să îți crapi țeasta cu o piatră într-un loc plin de apă și nisip. 

 5.Exasperarea. Când ai făcut deja de prea multe ori una dintre cele de mai sus, e foarte posibil ca fiecare mică scăpare să fie soldată cu un schimb aprig de replici nu'ntocmai drăguțe. 
  

 Scopul 

  
 Aici pot aminti un singur scop. Singurul scop real. Rezolvarea unei probleme, înțelegerea și soluționarea unor chestiuni ce țin de aspecte ce separă oamenii. Adică să se ajungă la un consens, urmând ca fiecare om să înțeleagă ce dorește celălalt de la el și să spună la rândul sau cât poate oferi din această, pentru a se mulțumi amândoi// #COMPROMIS în general. 
 Desigur, există și scopul ăla meschin: "Caut motiv de ceartă și îi dau jetu' pentru că pitong." 
 Dar acum nu ne referim la asta sau la similarităti. 
  
  

 De ce oameni sunt bătuți în cap cu scaunul? 

  
 Am revăzut împreună Cauzele și Scopul unei neînțelegeri, de ce apare și spre ce ar trebui să conducă. 
  
 Bine, cauzele generale, individual poți să te cerți că ai lăsat o șosetă gaurita'n frigider, dar asta deja nu mai e problemă mea și fiecare face cum consideră. 
  
 Voiam să ajung la omul prost, la dreptatea incontestabilă a omului prost, la autosuficiență distructivă și la validarea pe care o caută în alți proști. Pentru că un cârd de cretini are dreptate, chiar dacă nu are, doar pentru faptul că sunt o adunătură de idioți care cred în aceleași mizerii. Omul prost va crede că tu dorești să îi patrunzi și să îi clocești spațiul vital, echilibrul mefistoteric și mistic al vieții sale interesante, că te bagi să îi strici zen-ul și să îi freci karma la oo cu glaspapiru'! 

 Pățesc deseori ca dreptatea (adevărată, corectă,argumentată) să îmi fie contestată cu MIZERIE, cu argumente demne de băgat înapoi în cur de unde au fost scoase(cel mai probabil).
 Păi de ce e nevoie ca tu, mai mediocrule, să începi să bagi cacao fără lapte, când oricum sunt șanse de 50% să înțelegi că eu am dreptate și 50% să ne certăm ireparabil? 
  
 Asta e aiurea. Omul nu își da seama că tu îi vrei binele, că altfel nu ți-ai mai bate capul cu el. 
 (acum nu mă refer la discuții de genul "Fa'te copile inginer!" "Nu îmi place matematica!"   
 "Fă-te futu-tz Christosu ma'tii!") în care deja e vorba despre chestii care te definesc și nu pot fi schimbate, ci la noțiuni de genul "Nu te scărmăna în nas că îți faci nările cât fosă septică din fundu' curtii lu' mă-ta-mare de la țară". 

 Cel de mai sus e un exemplu, dar ați înțeles.  
 Ei, în fine, voiam să zic că omul nu își da seama că ceea ce îi spui ar trebui să îl îndrepte spre bine, în general, ci vede doar un bulangiu care vrea să îl scoată din bula lui de înțelepciune.  
  
 OAMENI BUNI! CRETINII MEI! DRAGI DEȘTEPȚI! Înțelegeți, pentru numele Marelui Arhitect de Univers, că dreptatea nu este de partea argumentelor scoase din cur, că fără compromis nu s'a ajuns niciodată nicăieri, că dacă cineva îți atrage atenția nu îți vrea răul, ci ȚINE LA TINE, că altfel avea o mare durere în anus referitoare la ce rahaturi spui/faci/zici. 
  
 Închei aici, momentan. Amplu subiect. Dar fără înțelegere, pot să scriu una bucată milion de pagini, oricum nimeni nu înțelege nimic. 
   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu