miercuri, 25 octombrie 2017

Reclame la PACANELE și PARIURI în jocuri pentru copii.

 E aberant-o țară "săracă" în care sunt numai reclame la jocuri de noroc, săli de jocuri, case de pariuri. Șanse pentru toți, banii doar pentru patron. 



 Mi-am cumpărat un telefon, și ca orice om normal, am instalat  câteva jocuri, aplicații, ca să văd cum se comportă în diferite situații, dacă se încălzește, cât ține bateria, etc. 
 Cu destul de mult dezgust am constatat că în reclamele la jocuri (jocuri pe care le joacă, după cum ne dăm bine seama, copiii) e plin de reclame la "Betano" , lanțul de săli de jocuri "Admiral" și aplicații ca "Pharaohs Way" și altele asemenea, toate acestea reprezentând săli de jocuri de noroc, locuri în care oamenii bagă bani mai mult sau mai puțin munciți, și în care se pierd sume însemnate de bani (de la cetățeni, că mizeriile alea de patroni fac portofelu cărămidă). Locuri prin care se perindă oameni dubioși, cu vicii dubioase și venituri și mai și. 

 Și nu în ultimul rând și cel mai important... Jocuri care provoacă dependența. Pentru o minte fragedă mai ales, aceste mizerii pot fi fatale. Am jucat și eu mai mult sau mai puțin și știu sentimentul de deznădejde simțit la pierderi, știu dorința nefirească și siguranța că dacă mai bagi vei câștiga cu siguranță. Știu cum e să câștigi și apoi să fi în al 9-lea cer, crezând că dacă mai bagi vei câștiga și mai mult. E o farsă ordinară. E fals și josnic acest sentiment. Și astea le-am simțit cu o minte cât de cât limpede și relativ maturizată, am știut când să pun stop, și cu greu am pus.  
  
 Este strigător la cer faptul că atâtea persoane încearcă prin diferite programe de educare, atâția psihologi prin tot felul de cursuri și campanii să stopeze răspândirea acestui viciu notoriu și ăstora li se dă voie să bage așa ceva în jocurile pentru copii! 
  
 E dovedit că atâția oameni și-au pus capăt zilelor sau au rămas handicapați pe viață din cauza acestor mizerii și totuși nimeni nu le interzice hoților ăstora să spele creiere în dezvoltare, persoane fără discernământ. 
  
 Acum să vină fraierii ăia care încep cu "Dacă ai sub 18 ani nu intri." Da, dragilor. La Loto Prono intri la ce vârstă dorești. Atunci când trebuie să scoți banii ți se va cere buletinul. Nimeni, absolut nimeni nu te oprește să ceri buletinul unei persoane prezente acolo ca să scoți banii pe numele acesteia. 


 Poftim. E gratis ! E amuzant, și cu siguranță îl va face pe fraierul mic sa devină dependent înainte să apuce măcar să bage un leu în mizeriile alea adevărate, pe bani. Viitorul pare luminos, ce pot să mai zic. 
  
 S-a umplut orașul în care stau de săli de jocuri la fiecare pas, în fiecare colț, fiecare bodegă de 2 bani are câte un aparat sau două, fiecare mall câte o sală de jocuri, fiecare cartier câte o casă de pariuri. 
  
 Vă rog, aveți grijă la ceea ce joacă copilul vostru, mai bine plătiți pentru a dispărea acele reclame, fiți atenți la ceea ce vă spune că a observat, la noile lui "experiențe". Nu faceți decât să îl protejați și să îl trimiteți în viață întreg și nevătămat. Mizeriile alea cu câteva butoane și 10-20j de jocuri au văzut mai mulți bani decât veți vedea voi în toată viața, din păcate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu