luni, 26 decembrie 2016

"Mwie la ăștia care fac bine ca să-și facă reclamă!"

 Am văzut că de câteva zile umblă pe internet, în special pe Facebook, articole care critică noile virale cu oameni care dau cadouri și mâncare săracilor, "în spiritul sărbătorilor", dar fac asta filmați fiind.

 De acord, e greșit, dar nu condamnabil. 


 Sunt de accord cu baetii și fețele care au această părere, este într-adevăr de o moralitate destul de îndoielnică să faci bine doar când chestia asta "prinde" la public, ca să mai faci rost de niște followeri și poate ceva subscribes pe youtube.

 DAR!

 Având în vedere cât de rar se face bine în lumea asta, apreciez orice gest, de orice natură. Îmi închipui că după ce se termină de filmat, nu se duce nimeni să le ia cadoul din față oamenilor amărâți. Într-un fel, scopul de a face o faptă bună este oarecum împlinit. Oamenii ăia sunt mai fericiți, ăștia cu filmulețul și-au făcut rost de nițică publicitate gratis, oamenii care vizionează se simt împliniți că există bine pe planetă. Toată lumea fericită? Absolut.

 Oricum, la cât rău există în lumea asta strâmbă, rău ce nu este arătat nicăieri, sau dacă este, nu este blamat cu atâta venin, mi se pare deja puțin deplasat să îi acuzi pe'ăștia care mai fac și ei ceva cât de cât nobil.

 Întâi hai să rezolvăm cu terorismul, cu crimele, cu toate dereglările psihicului uman, apoi putem să ne luăm și de ăștia de postează videoclipuri în care fac fapte bune.

 Atunci poate ar avea și rost și scop, și ar și schimba ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu