luni, 12 decembrie 2016

Bună seara, România, Bună seara, București!


 De ce? 
 
 Da, toată lumea postează în legătură cu acest subiect. E imposibil să dai mai mult de 2 scroll-uri pe facebook și să nu vezi vreun: "N-o să le PSD tine!" ori "Unde iera tineri frumoshi și liberi era pe pârtie, schiau!"

 Dar este un subiect care m'a interesat, încă de la locale, încă de când am buletin de major și îmi pot exercita un drept fundamental.
  
 Dreptul la alegere// 
 
 De ce alegem?
 Avem intr'adevar acest drept, sau e doar sare în ochi de la băieții deștepți ca să ne țină liniștiți?
 Vă place să vă căcați pe voi că faceți și că dregeți, dar rezultatele să fie mereu aceleași?
 Cine e de vin
ă?
 Cine se presupune că e de vină?
 De ce nu recunoaște nimeni că suntem cu toții de vină?
 "În cercul meu s-a votat doar USR și (eventual) PNL, cum se poate?"-> adevărat, cercul tău e al tău, câteva zeci sau sute de oameni, dar treaba asta se aude de la atât de mulți oameni încât chiar ai zice că s'a votat masiv anti-PESEDEI.
 Cei ce au schimbat România la Revoluție NU reprezintă NIMIC pentru unii.
  
 Am enumerat câteva întrebări mai sus dar îmi voi permite, având în vedere că îmi permit orice, să le răspund mai jos. 
 
 Există o masă uriașă de oameni în țara asta care NU a fost prezentă la revoluție. Care NU cunoaște ce înseamnă REVOLUȚIE, oameni de bine de la țară sau nu, bunicii noștri, simpatici, cu istorisiri și povești despre timpurile alea apuse cu CAP-uri, cu partidu' și informatorii. Cu locuri de muncă asigurate și bani îndestulători.
 Dar ei nu știu. Nu au avut televizor, nu au avut radio, iar dacă le'au avut, nu au avut cultura necesară să înțeleagă ce se întâmplă. Au înțeles că e o mișcare. Și dacă o face toată populația de 'telectuali de la București, e de bine, că ăia e deștepți, merge! 
    
  Dar după BUM'ul ăla, totul s'a întors la normal. Cine e de ales, că acum cică putem să îi și alegem! Cine dintre ăștia de îi știam ? Păi dacă e, îi alegem tot pe foștii, că știm că ce au făcut au făcut bine! 
  
  Ce, mineriade,  da'i dreaq de studenți  de  generație de depravați, 'au meritat .  
 Nu râdeți, așa gândesc  dintre bătranii noștri. Nu ne-o spun...Pentru  familie, tradiție, dar unii dintre bătrânii noștri își frecau palmele la TV când au văzut incidentul din COLECTIV, cum nenorociții ăia se închinau Satanei,  cum se adeveresc vorbele preoților? De ce au ars? Meritau! Meritau!   
  Nu nepotelu' care mai ascultă și el dalea, dar pe care îl spăl la fundulica de la 1 luna, el e doar într-o fază, se maturizează și se potolește, dar nenorociții ăia, nu! 
    
    

    
  Mă rog, acesta e electoratu'. Dar ei aleg. Respect. Ei chiar fac ceva (nu schimbă ceva , dar măcar votează să nu se schimbe nimic). 
  


 Revin la ce am întrebat mai sus, îmi răspund singur pentru că // 
 1.De ce alegem?
 2.Avem într-adevăr acest drept, sau e doar sare în ochi de la băieții deștepți ca să ne țină liniștiți?
3.Vă place să vă căcați pe voi că faceți și că dregeți, dar rezultatele să fie mereu aceleași? 
4.Cine e de vine?  
5.Cine se presupune că e de vină? 
6.De ce nu recunoaște nimeni că suntem cu toții de vină?
7."În cercul meu s-a votat doar USR și (eventual) PNL, cum se poate?"  


  1. Pentru că vrem să se întâmple altceva decât până acum. Sau să nu se întâmple altceva.

   2. Nici nu știu. Fie cum o fi, știm bine cum cei din noile partide, USR de exemplu, au trimis oameni pe teren în Teleorman, și pe ici și pe colo. Să vorbească cu populația, să le ceară păreri, să orice. Oamenii nu sunt mulțumiți, dar așa e vorba de la primar, dar așa e împământenit. E doar o formalitate.  Dreptul ăsta e doar o formalitate pentru unii, buletinul lor de vot se rezumă la o singură alegere.  
  Atunci de ce mai încercăm să schimbăm prin atâtea mijloace, dacă chiar nu se poate? Chiar au încercat.

Degeaba, trandafirul are ghimpii prea lungi și numeroși să ne smulgem mâinile din tufișul istoriei ciumei roșii. Și mai ales, mâinile bătrâne și brăzdate de vremuri și greutăți ale bătrânilor. Cât să mai suporte, mincinoși peste tot, s'au resemnat și acolo au rămas.

 3. Sigur că vă place. Klaus era răul cel mai mic, l'am ales, a făcut o laie mică. Tehnocrații au avut prea puțin timp să facă ceva, parcă nefiind destul că au avut așa puțin timp, au mai făcut și câteva gafe (Ministrul Sexeyyyy al Sănătății, etc). Ținerii fac spume și spoturi pe internet, dar aleg fix să stea acasă( Da, exemple de persoane pe care le cunosc).  Olimpiada Națională de Căcat pe Scaun e pentru noi, suntem profesioniști. 

 4 .De vină suntem toți. Și ei și noi și ceilalți. De vină e umanitatea. De vină e corupția, de vină e dualitatea umană și nesimțirea unui partid de penali care face 50% într-o țară din secolul 21, 2016.  Când văd asta, vina chiar e irelevantă. 

 5. Se presupune că sunt de vină ținerii.  Nu, 10% e destul. Nu e mult. Dar e destul pentru un partid ridicat în mai puțin de juma de an. Doar că nu e încă suficient. Dar este ceva. Revenim cu forțe proaspete, băieți. Stați așa, că abia am început. 

 6. Pentru că oricum nimeni nu recunoaste nimic niciodată, mereu e de vin
ă altcineva.

 7 .Da, asta e o întrebare fără răspuns. Probabil că cercurile voastre, dragii mei, nu se întind până în Desesti, Poienile de sub Munte și alte sate din acestea pentru care internetul e la fel de relevant ca buda din casă care st
ă in fundul curții.

 Link-urile sunt ceva melodii frumoase. Poate vă mai amintiți. 
  
 Bună seara, România, Bună seara, București! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu