joi, 3 ianuarie 2019

Pe sfârșit de an, despre cum să NU mai fii în 2019!

 Despre ce scriem astăzi? 

 Rezoluții? Nu, nu despre asta e vorba, că dacă ești băiat deștept poți să te hotărăști acum ce vrei să schimbi și să o faci chiar în momentul imediat următor.

 O să scriu despre ce se mai vede prin zona (necrepusculară) mea de confort și voie bună. 

 Îți place să îți exprimi opinia ironic și să fii sarcastic în orice împrejurare?  

 Nu o mai face! Din cauza oamenilor ca tine (ca mine, dealtfel) nu putem avea ceva frumos în viață.

 Ia uite ce frumos, s-a împodobit orașul, în centru e plin de luminițe, ia uite ce brad înalt, ia uite ce se bucură copiii și ce spirit al Crăciunului și-a făcut culcuș în atâtea persoane, văzând ornamentele și retrăind poate vremuri demult apuse sau realizând ce viață frumoasă și câte lucruri avem de primit și oferit.

 Dar NU, trebuie să apari tu, să îți bați joc, să te plângi că nu e TOT ORAȘUL plin de luminițe. Păi băi asta, dacă ar fi fost orașul plin de luminițe, începeai să comentezi că "Ce dreacu fac ăștia din consiliul local cu banii în loc să îi bage în SPITALE ȘI ȘCOLI?". Cum? Ți-a fost oferit destul încât să fii mulțumit, dar tu nu ești, tu meriți mai mult? Atunci fă în așa fel încât să obții, nu să te plângi și să îți bagi picioarele în muncă altora. Vrei schimbare, aduci schimbare. 

 Judeci, pentru că e simplu să generalizezi? 

 Nu mai face asta. Nu îți face cinste, în relație cu oameni puțin mai inteligenți ca un lighean, o să pari prost, sau, cel puțin, destul de superficial și nedemn de luat în seamă. Ai aflat că un fotbalist se îndoapă cu droguri, mănâncă cocaină pe pâine și cristale de meth la micul dejun? Nu, nu toți fotbaliștii sunt niște drogați notorii, deși au bani mulți (mult mai mulți ca tine, probabil, invidiosule). Părerile globale pot fi valabile doar dacă te referi la un domeniu, nu la persoanele care îl alcătuiesc. Și când spun asta, spun că părerile "luabile în seamă" pot fi despre un domeniu, că e evident că sunt subiective, și deci, dezbatubile. Dar aici voiam să ajung, una e să dezbați pe baza unor informații globale despre ceva, alta pe baza unor informații singulare despre personaje care sunt parte din problemă.

 Discuți despre fotbal, nu despre jucători.

 Ți-o arzi edgy? Citești mult? Vrei să pari important și dai citate? 

 Nu mai face asta, dacă tu nu ești omul care să se identifice 100% cu asta. Pentru cei ce te cunosc o să pari cel puțin penibil. Nu, nu îți schimbi viața în acest mod. Schimbările se văd. Se văd "pe tine", nu trebuie să te lauzi cu faptul că vrei să le faci, că ai să le faci, că ești în cursul realizării lor. 
 Înainte să postezi un pasaj dintr-o carte doar pentru că e interesant, gândește-te...chiar ai înțeles ce transmite? Chiar vrei să îți însușești principiul ăsta? Propovăduiești dragoste pentru că asta crezi sau pentru că ai citit prea mulți filosofi și prea multe romane? Vezi că ești în viața reală, și oamenii e răi și nu ai nici banii nici timpul pe care autorii și filosofii le-au avut când au putut ajunge la atâta relaxare psihică și sufletească pentru a plăsmui poveștile astea frumoase. 
 Așa că ori ești hotărât să o faci și o faci singur, ori ești doar un ipocrit în căutare de atenție. 

 Te-ai săturat să fie așa, așa că te vei schimba ca să fie altfel! 

 Nu! Mai gândește-te. Perspectiva, dragul meu! Aia trebuie să se schimbe! Eu unul am devenit mult mai nervos și irascibil (poate sunt pe ciclu sau ceva, nu îmi dau seama încă...)  așa că trebuie să lucrez la asta, nu eram chiar așa! Dar nu e vorba de aluat, ca ăla e bun, doar că se adună chestii, spuse sau nu, regretate încă din fașă sau spuse prea târziu. La sfârșit, nu mai contează. Nu te schimba doar pentru că alții sunt altfel și pare mai simplu. Fii tu, originalitatea e singurul dar de la divinitate cu adevărat important. Fă totul în felul tău și persistă. Nu vei da greș, îți promit! 

Am destule dar vreau mai mult!

 Da! E ok, dar aici se strică modul în care vedem astea. Că nici tu și nici eu nu ne simțim bine cu adevărat pentru ceea ce avem, MUNCIND ȘI ZBĂTÂNDU-NE CU ZÂMBETUL PE BUZE pentru ce vrem să fie. Nu, ne simțim aiurea, ne facem procese de conștiință, ne gândim cum ar fi dacă. Nu, nu și nu. Ca să merităm ceea ce ne dorim trebuie să facem exact ceea ce am scris mai sus. Restul sunt doar vorbe în vânt, ne stricăm singuri viața și stările sufletești. 
  
 Per total, vă urez un an nou FERICIT și PLIN DE ÎMPLINIRI PE TOATE PLANURILE. Uite că ne-a mai trecut un an împreună și încă nu mi-a scos nimeni dinții pentru toate inepțiile pe care le debitez sau scriu!

 Ah, și încă ceva. Nu te împrumuta de la IFN-uri fără să citești EXTRAORDINAR de bine contractul ăla. 

Imagini pentru happy 2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu