sâmbătă, 2 iunie 2018

Consecvență în superficialitate-Bine v-am găsit.

 Dar rău am nimerit.

 Anul de grație, 2018, și ceea ce a adus cu el. Extreme "pozitive" .

 După cum se vede cam peste tot, lumea, de câțiva ani încoace, a luat-o puțin pe cărări. Scriu lumea, și mă refer la lumea modernă, nu la triburi, care fac același lucru de 2000 de ani încoace. 
 Prin extreme, mă refer, surprinzător, la acțiuni care deja sunt duse spre extrem, prin "pozitive", mă refer la impactul pe care îl au în opinia publică actuală. Pentru unii, e foarte bine că sunt duse la extrem, pentru alții, de exemplu, pentru mine, e groaznic, sinistru. 
  
 #Metoo - o treabă pornită prin 2017, dacă nu mă înșel, a pornit ca un ceva necesar, având în vedere abuzurile care se fac (nimănui nu îi pasă cu adevărat, în schimb, de acești oameni, doar angry reaction pe fb și apoi...uitare, un alt aspect pe care îl voi discuta mai jos.) și de care nu se știe nimic. Un fel de cadavru uitat în apa, care a putrezit și s-a ridicat la suprafață.  
 Ok, e în regulă, tot ce e rău trebuie să iasă la suprafață, într-o bună zi. Devine sinistru când, după o perioadă super lungă de timp, tot se trezesc tot felul de frumușele de actrițe sau actuale femei de succes să arunce cu noroi în oameni celebrii, care "m-au pipăit acum 26 de ani!". Le-a fost frică să recunoască... Da, nu, e vorba de comoditate, e vorba de jobul ăla în care voiai să rămâi. Și ok, ai familie de întreținut și nu poți schimba jobul când i se scoală unui libidinos... De ce nu te-ai trezit mai devreme? De ce 26 de ani? 
 Pentru că ai așteptat momentul. Ca și cum mi-aș fi luat o palmă peste bot, când eram mic, de la prietenul meu (care era de o vârstă cu mine atunci) Smiley, de exemplu, și când este la apogeul carierei sale, BOOM, apar eu și-l fac de rahat, pentru că pot și vreau, și nimeni nu mă poate opri. 

 #HatePentruNationalism - aparent, e o rușine, mai nou, să ai sentimente naționale. Recunosc, nu este ceva în mod special util, nu este ceva care să îți aducă beneficii imediate, exacte, palpabile. Este un sentiment intrinsec care se manifestă în diferite moduri (pentru unii, o dorință avidă de dat afară străinii din țară, pentru alții, contemplarea unei țări frumoase și nimic mai mult). Mizeria începe când adolescenții ăștia de factură nouă, cititori de www.vice.com, cei pro #TotCeVineDinAfaraSiEEuropean, încep să te judece. Da, ciudat, predică pe unde apucă placa cu "Cum îndrăznești să îi judeci pe #gay, #transsexuali, ,#imigranți, #oriceAltCeva." dar ei judecă la rândul lor cu mare lejeritate orice nu le convine. 
 Băi, eu înțeleg, dar nu poți să stingi focul cu foc. Adică îți asumi că iei sentimentele unora în derâdere și îți asumi că oamenii ăia nu vor fi mulțumiți cu genul ăsta de comportament, deci, poate chiar fără să fi avut ceva înainte cu tine, de azi vor avea. 
  
 #ReteleSociale - reacții antisociale. Discutam cu o persoană care mi-a fost apropiată, la un moment dat, despre pozele mele de pe #feisbuci. Că postez de multe ori mizerii de poze, că sunt stupid și ia uite nene ce față am aici, dar și acolo. Cum să mă ia cineva în serios? Sinistră gândire. Păi da, dacă în general, în viață, nu pari un om demn de luat în serios, poate te scoate un profil atent aranjat. Dar scuză-mă, cred că mi-am făcut cont pe rețele sociale să postez ce doresc eu, nu ce "se cere", social vorbind. 
 Consecvent modul în care, de vreo 2-3 ani încoace, oamenii pun poze și descrieri care mai de care, de-oi zice că e vreun filosof de marca veche, când îl vezi în real-life, e ultimul cretin care râde la un deget. Toți duc o viață bună, fetele arată extrem de bine și se distrează mult, ascultă muzică bună, mănâncă doar salate și prăjituri (#cheatday booooooy), se sheruiesc doar evenimente de factură nobilă, știri importante... aceleași peste tot.

 Superficial este cum se văd treburile astea. Toată lumea e doar lapte și miere, roboței pupincuristi, băieți educați până la primul "send nudes" și fete care sunt ok cu celelalte fete, atâta timp cât nu se dau la iubitul lor (vreun mare mascul alfa, purtător de șosete colorate, de multe ori). 
 Doar comentarii de bine, reacții #love, #like, #shitposts (doamne ferește).  
 Am avut nesimțirea de a da cate'un sad reaction, colo și colo. Păi au intrat astea supărate în DM, că de ce dau sad reaction? Care e problema? Ce nu îmi convine? 
 Am rămas puțin pe gânduri... Câtă lipsă de încredere în sine, cât pupincurism să fi înghițit ca să ajungi atât de panicat de... o față tristă? E trist.

 Toți suntem supărați acum, dar ne trece până mâine. 


 Scandal, s-a întâmplat ceva... Orice. Media vuiește, oamenii au draci în cur, toți au păreri contradictorii și predică teorii deștepte despre cum e de fapt și cum a fost și cine e de vina și, și, și, și... 
 Și trece o vreme. Timpuri noi, obiceiuri vechi. media livrează alte rahaturi, alea vechi automat intră sub preș.  
 COLECTIV? Știe cineva ce reprezintă acest substantiv, singular, înafară de definiția din Dex? Da, normal, dar cine s-a mai gândit la el în ultimul timp. Acum important e că o memam pe Vioriche Danchill și pe Nea Musteatza' și râdem tare de guvernarea PESEDE. Dar uităm cum a picat ultima guvernare PSD. Din cauza unui accident de proporții catastrofice. 
  
 Praf în ochi de peste tot, dar nimeni nu se prinde. Mintea e prinsă peste tot, prin sute de informații inutile livrate de media, totul este despre tot și prea puțin despre ceea ce contează. 

Facem totul, dar de fapt nu facem nimic.


Superficial a ajuns o definiție. În epoca în care toată lumea e importantă, în care contează ce se întâmplă, nu DE CE se întâmplă. Contează că urăști ceva, ci nu DE CE urăști. Contează că mănânci carne, nu DE CE mănânci carne. Contează ce iubești, nu DE CE iubești ceea ce iubești. Toți predică acceptare, toți predică iubire, viață boemă, pace și bunăstare pentru noi toți... 
  
 Sunteți niște mirese îmbrăcate în rochii negre, pline de noroi și păcat. Burduf de oaie plin cu mizerie.  
 Mințile voatre au adunat prea multă ură pentru ceea ce era cândva normal, doar pentru că iubiți/apreciați ceea ce e acum normal. Nimeni nu mai încearcă să înțeleagă. E mult mai usor să arunci cu noroi și apoi să te guduri de cei care sunt ca tine, să îți iei doza de acceptare și să mergi mai departe fluierând. 
  
 E un bal mascat, și măștile sunt de câteva feluri, din păcate, nici măcar originalitatea nu mai e ce a fost.  
  
 Propovăduiți dragostea prin toate postările de pe facebook și instagram, dar vorbiți că ultimii oameni despre alți oameni. Blamați răutatea omenească, dar înșelați cu prima ocazie omul care v-a fost aproape. 
  
 Consecvență în superficialitate-Bine v-am găsit, rău am nimerit. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu